Verloskundige zorg West-Friesland is Geboortehart

7-9-2018

Binnen de regio West-Friesland is de afgelopen tijd met betrekking tot de verloskundige zorg veel veranderd. Naar aanleiding van het rapport “een Goed Begin” zijn er aanbevelingen gedaan over het verbeteren van de samenwerking tussen eerste- en tweedelijns verloskunde partijen. Dat heeft alhier geleid tot de geboorte van het Geboortehart!

Geboortehart is een coöperatie van diverse geboortezorg-organisaties. Begin 2017 opgericht door een aantal verloskundige praktijken en het Westfriesgasthuis. Geboortehart hoort tot de kopgroep van zes integrale geboortezorg organisaties in heel Nederland. De Coöperatie biedt integrale geboortezorg: de zorgverleners in West-Friesland geloven dat samenwerken in de keten zorgt voor hoge kwaliteit van zorg in combinatie met een hoge klanttevredenheid.

De waardepropositie van Geboortehart is daarom als volgt: wat ons drijft is dat het kind en de (toekomstige) moeder de beste start verdienen. Daartoe dragen wij gezamenlijk zorg voor veiligheid en kwaliteit die uitgaat van de verwachtingen en beleving van het nieuwe gezin. Wij bieden altijd de juiste zorg op de juiste plek door de juiste zorgprofessional. Dit betekent dat IEDERE zwangere, hoe medisch haar indicatie ook is, toch door een eerstelijns verloskundige wordt gezien voor de intake in het eerste trimester (voor een amenorroe van 10 weken). Tijdens een gezamenlijk overleg bekijken de lijnen welke zorgpaden er naast het basis zorgpad moet worden ingezet voor de betreffende cliënt.

Wanneer een van uw cliënten zich bij u meldt met een zwangerschap kunt u haar zonder verwijsbrief een afspraak bij een verloskundige praktijk naar keuze laten maken.

Voor deelnemende organisaties en meer informatie: www.geboortehart.nl of susanne@geboortehart.nl

Mobile Menu
Zoeken.