dhr. dr. R.M. Determann

Rogier Determann is in 2004 in Amsterdam afgestudeerd in de geneeskunde. In 2014 heeft hij zijn opleiding tot internist-intensivist, gevolgd in het AMC, afgerond. “In het Westfriesgasthuis richt ik me vooral op de luchtwegen, bloedsomloop, echografie op de Intensive care en onderwijs. En ik ben gepromoveerd op de beademing bij ARDS (acute respiratory distress syndrome). Mijn onderzoek ging over longletsel bij patiënten met én zonder ARDS. Daarnaast ging het onderzoek ook over nieuwe aanwijzingen voor ARDS."

Niet in je eentje
Acute zorg zoals op de Intensive care (IC) heeft Rogier al vanaf het begin van zijn coschappen al getrokken. Hij vertelt: "Het is vaak voor patiënt en familie een hele geruststelling als er iemand is die weet wat te doen als het acuut niet goed gaat met patiënten. Het is leuk als je op zo'n moment iets voor patiënten kan betekenen. Maar vaak zijn er meer problemen aan de hand. Het is daarom vaak ingewikkelde problematiek. Dat kun je niet in je eentje oplossen en daarom is een goede samenwerking met andere specialisten essentieel. En ook is de samenwerking met de verpleging veel directer en hechter dan op een afdeling. Dat maakt het vak erg veelzijdig. Ik werk graag samen met anderen en heb snel overzicht. Dat is fijn omdat patiënt en familieleden vaak ineens vanuit het niets in een situatie terechtkomen die veel vragen oproept, en waarbij ook veel zorgen komen. Op zo'n moment kun je door echt even de tijd te nemen voor een gesprek ook op dit gebied veel betekenen.”

Hele dag aanwezig
Gevraagd waarom hij juist in het Westfriesgasthuis werkt, zegt Rogier: "Tijdens mijn specialisatie heb ik al een jaar gewerkt hier en dat is toen erg goed bevallen. De contacten met collega's zijn goed en direct zonder al te veel omwegen. Het is geen klein ziekenhuis, waardoor je veel uitdagend werk hebt. De IC van het Westfriesgasthuis heeft mij daarom getrokken. Daarnaast staat de patiënt en familie hier centraal. Omdat familie de hele dag aanwezig mag zijn kan je de contacten goed onderhouden en dat maakt het werk erg plezierig."

Nieuwe plannen
"Het was een warm welkom op de IC namens de intensivisten en IC-verpleegkundigen. Het was daarnaast leuk om alle collega's van de afdeling Interne geneeskunde weer terug te zien. Het werk is tot nu toe erg uitdagend geweest en ik heb alweer nieuwe plannen bedacht om een steentje bij te dragen aan het verder verbeteren van onze IC."

En verder
Tijdens zijn studententijd heeft Rogier op wedstrijdniveau geroeid. "Door dat vele sporten van toen ben ik altijd blijven sporten. Door het drukke leven met werk en gezin thuis ben ik daarom gaan hardlopen omdat ik dit zelf kan inplannen wanneer het mij uitkomt.”

 

 

Intensive Carehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/intensive-careIntensive CareOp de Intensive care (IC) worden over het algemeen patiënten opgenomen waarbij een of meerdere lichaamsfuncties bedreigd of uitgevallen zijn. Die functies moeten dan bewaakt en/of overgenomen worden.

 

 

Hoornhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.