dhr. dr. F.W.J. te Braake

Frans te Braake is in het Erasmus MC (Rotterdam) opgeleid tot basisarts. Zijn diploma haalde hij in 2009. In 2016 studeerde hij af als MDL-arts in het AMC. "Ik beoefen het vak in de volle breedte (alles is namelijk leuk!) maar mijn specifieke aandachtsgebied binnen MDL zijn de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en oncologie."

Ontwikkeling
Gevraagd naar zijn keuze voor juist MDL, vertelt Frans: "Omdat het een praktisch en beschouwend vak is, het een jong specialisme is en daardoor vol in ontwikkeling. Het is fantastisch om die ontwikkeling van binnenuit te volgen en te sturen. Het Westfriesgasthuis heeft de afgelopen jaren zijn MDL-afdeling flink zien groeien. Het is een jong en dynamisch team. Verder beschikken we over een state-of-the-art scopiecentrum."

Volksaard
"Ik vind de sfeer in dit ziekenhuis erg prettig, de lijntjes zijn kort, het gebouw is licht en ruimtelijk, ik voelde me hier gelijk thuis. Verder spreekt mij als geboren Groninger de nuchtere volksaard van de Westfries zeker aan."

Geen losse eindjes
"Aan het eind van de dag ben ik voldaan als er geen losse eindjes zijn. Mijn sterke punten? Tja... ik denk dat ik gestructureerd werk en dat ik makkelijk in de omgang ben."

En verder
Hij woont in Amsterdam samen met zijn vrouw en twee dochters. "Ik zit in mijn vrije tijd graag op de racefiets, speel piano en houd van uitgebreid koken, zaken waar de laatste maanden echter helaas weinig van terecht is gekomen gezien de recente gezinsuitbreiding... :)"

 

 

Ontsteking dikke darmhttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/mdl/ontsteking-dikke-darmOntsteking dikke darmEen site om een aandoening te beschrijven op de website van het Westfriesgasthuis.
Ziekte van Crohnhttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/mdl/ziekte-van-crohnZiekte van CrohnEen site om een aandoening te beschrijven op de website van het Westfriesgasthuis.

 

 

Maag-, darm- en leverziektenhttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/mdlMaag-, darm- en leverziekten

 

 

Enkhuizenhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.
Purmerendhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/purmerendPurmerendEen site om een locatie te beschrijven op de website van het Westfriesgasthuis.

Mobile Menu
Zoeken.