Geestelijke verzorging

Wat is geestelijke verzorging?

  • stilstaan bij wat je overkomt
  • praten over wat je bezighoudt
  • heel de mens
  • je hart luchten
  • als er geen keus meer is, wat dan?
  • eens even hardop met iemand nadenken
  • geloofsvragen
  • levensvragen

Geestelijk verzorgers zijn er voor patiënten en hun naasten. Zij zijn beschikbaar om te luisteren en nemen de tijd om met u stil te staan bij wat er in u omgaat. Zij hebben aandacht voor wat voor u in essentie belangrijk en van waarde is. Daar waar gewenst kunnen geestelijk verzorgers ondersteunend zijn bij rituelen zoals een ziekenzalving of een afscheidsritueel bij bijvoorbeeld een medische beslissing rond het levenseinde.

Voor wie is er geestelijke verzorging?
Geestelijke verzorging is er voor iedereen die dat wenst. Ze zijn er voor u, ongeacht uw levens- of geloofsovertuiging. Bij opname wordt, zo mogelijk, gevraagd of u bezoek van een geestelijk verzorger op prijs stelt. Uiteraard kunt u dat tijdens uw verblijf ook zelf kenbaar maken.

Hoe werken de geestelijk verzorgers?
De geestelijk verzorgers hebben de afdelingen onder elkaar verdeeld. Ze werken nauw met elkaar samen en zijn voor een ieder te spreken. Ze maken geen onderscheid tussen mensen. Voor bezoek uit uw eigen parochie of gemeente kan u zelf laten weten dat u bent opgenomen. De geestelijke verzorging van het ziekenhuis kan u daarbij behulpzaam zijn.

Hoe bereikbaar?
De geestelijk verzorgers zijn in te schakelen via de verpleging. In de avonduren, de nacht en het weekend kan de dienstdoende geestelijk verzorger opgeroepen worden.
 
Bezinningsruimte De Luwte
Op de begane grond is de bezinningsruimte De Luwte. Daar is gelegenheid om even tot rust te komen. Om jezelf te hervinden. Of om stil te staan bij een belangrijk moment. Maar we gebruiken de ruimte ook om te herdenken, te vieren, te musiceren of met elkaar in gesprek te gaan. 
De Luwte is dag en nacht open. Meer daarover...

Vieringen
Op de eerste en derde zondag van de maand is er om 10.00 uur een viering van Schrift en Tafel in de stilteruimte van ons ziekenhuis. U bent, ook met uw bezoek, van harte welkom! U kunt aan een verpleegkundige of servicemedewerker doorgeven dat u naar de kerkdienst wilt komen. Dat kan ook in bed of rolstoel. Ook op uw kamer kunt u de communie ontvangen.

Met Pasen, Pinksteren en Kerstmis is er om 10.00 uur een viering in de oefenzaal van de fysiotherapie, in het souterrain van het ziekenhuis.

 In het nieuws

 

 

GV_mei2012.jpg V.l.n.r.
Annemieke Kuin, geestelijk verzorger
 (humanistisch)
Gert Toes, geestelijk verzorger
 (protestantse kerk NL)
Peter Evers, geestelijk verzorger
 (rooms-katholiek)

Bereikbaar telefonisch via 0229 208289
of via geestelijkeverzorging@westfriesgasthuis.nl

Mobile Menu
Zoeken.