Behandelingen die niet door de basisverzekering worden vergoed

Wat zijn de meest voorkomende behandelingen in het Westfriesgasthuis die niet door de basisverzekering worden vergoed, maar mogelijk wel uit de aanvullende? En wat zijn de kosten daar dan van?

Hieronder vindt u een overzicht. Het gaat om veel voorkomende behandelingen die meestal niet vergoed worden door de basisverzekering. Wij adviseren u om dit altijd bij uw zorgverzekeraar na te vragen.

De genoemde tarieven gelden voor 2018.

Behandeling     Tarieven
Sterilisatie van de man€ 350,00​
​Hersteloperatie na sterilisatie man​€ 2.850,00
Sterilisatie van de vrouw (Let op: als de nacontrole incl. echo 42 dagen of later na de ingreep plaatsvindt, is de prijs van de nacontrole ca. € 200,-. Dat bedrag wordt vergoed door uw basisverzekering, maar kan ten laste van uw eigen risico zijn.)€ 1.400,00
Sterilisatie van de vrouw (en hieraan gerelateerde zorg) op verzoek van patiënt als bijkomende ingreep tijdens een keizersnede.​€ 250,00
Besnijdenis volwassene
Let op: besnijdenis van een kind of een volwassene op medische indicatie is verzekerde zorg.
​€ 900,00
Plaatsen van een Mirena-spiraaltje​€ 330,00

Ooglidcorrectie van beide ogen door de oogarts               
(Let op: als de operatie meer dan 90 dagen ná het eerste consult plaatsvindt, wordt het eerste consult apart gefactureerd. De prijs daarvan is ca. € 100,-. Dat bedrag wordt vergoed door uw basisverzekering, maar kan ten laste van uw eigen risico zijn).

€ 750,00​ voor beide ogen in één sessie. Mocht bij uitzondering één ooglid worden geopereerd, dan kunt u daarvoor een prijs opvragen via watbetaalik@westfriesgasthuis.nl
Oorschelpcorrectie door de KNO-arts​€ 3.553,00


Vragen?
Neem voor vragen over welke kosten verzekerd zijn altijd contact op met uw zorgverzekeraar.

 

 

Gynaecologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.
Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.
Oogheelkundehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.
Urologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/urologieUrologie​Urologie houdt zich bezig met behandeling van aandoeningen van nieren en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen en daarnaast met aandoeningen aan de mannelijke geslachtsdelen.

Mobile Menu
Zoeken.