Opleiding & onderzoek

Het Westfriesgasthuis heeft een eigen instituut voor opleidingen en onderzoek: het Westfriesleerhuis. Dat is hét expertisecentrum op het gebied van kennis maken en kennis delen binnen het Westfriestgasthuis. Kennis delen door middel van onderwijs, opleiding en kennis- en informatieverstrekking. Kennis maken door middel van onderzoek, innovatie en evaluatie.

Ontwikkelen
Het Westfriesgasthuis wil de ambitie die past bij een opleidingsziekenhuis verder ontwikkelen. En doet dit door zich met behulp van goed wetenschappelijk onderzoek, (para)medische en verpleegkundige behandelingen en zorg doorlopend te verbeteren.

Eén leerhuis
Binnen het Westfriesleerhuis zijn alle bestaande vakinhoudelijke opleidings-, onderwijs-, leer- en onderzoeksactiviteiten gebundeld in één leerhuis. Opleiden, leren en onderzoek nemen een steeds belangrijker plaats in binnen onze ziekenhuisorganisatie. Het Westfriesleerhuis ondersteunt daarin de ambitie van het Westfriesgasthuis. Het houdt toezicht op het onderwijs en de begeleiding van arts-assistenten, coassistenten, verpleegkundigen en stagiaires. Daarnaast stimuleert en faciliteert het wetenschappelijk onderzoek in het Westfriesgasthuis.

Op een rijtje
Het Westfriesleerhuis

 Contact

Voor vragen, advies of het maken van afspraken kunt u contact opnemen met het secretariaat Leerhuis, via tel. 0229 20 86 30 of  leerhuis@westfriesgasthuis.nl

Opleiding en onderzoek
Mobile Menu
Zoeken.