Uitbreiding spreekuren Westfriesgasthuis in Enkhuizen

15-2-2016

​Sinds begin februari houden de orthopedisch chirurgen spreekuur op de polikliniek van het Westfriesgasthuis in Enkhuizen. De longartsen komen waarschijnlijk in maart ook naar het Gezondheidscentrum aan de Molenweg. 

Inwoners van Enkhuizen en omstreken hoeven dus niet meer naar het ziekenhuis in Hoorn te reizen voor een afspraak met de longarts of orthopeed. De uitbreiding van de spreekuren is mede te danken aan het nieuwe röntgenapparaat dat onlangs in gebruik is genomen. Ivonne Schellingerhout, manager van de poli Enkhuizen: “Bij 85% van de patiënten heeft de orthopedisch chrirurg een röntgenfoto nodig om de juiste behandeling te kunnen vaststellen. Voor de longartsen is een röntgenfoto van de longen vaak nodig ter aanvulling op het longfunctieonderzoek, dat ook op de poli plaatsvindt.” De aanschaf van het röntgenapparaat is mogelijk gemaakt dankzij de inzet van inwoners en bedrijven uit de regio Enkhuizen.
 
Gynaecologische echo’s nu ook in Enkhuizen
Vanaf half februari is het trouwens ook mogelijk om op verzoek van de huisarts gynaecologische echo’s te laten maken in Enkhuizen. Schellingerhout: “Het voordeel hiervan is dat deze echo onder eerstelijnszorg valt. De huisarts beoordeelt de echo zelf. Deze kosten worden volledig vergoed door de verzekeraar.” In Hoorn en Heerhugowaard waren deze echo's al mogelijk.

 

 

Enkhuizenhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.

 

 

Gynaecologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.
Longgeneeskundehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/longgeneeskundeLonggeneeskundeDe longafdeling houdt zich bezig met chronische en acute longaandoeningen, zoals astma, COPD, klaplong of longembolie. Ook kunt u bij ons terecht voor oncologische en chirurgische zorg.
Orthopediehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/orthopedieOrthopedieBij Orthopedie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met bewegen. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door botten, gewrichten, spieren, pezen of banden.

Mobile Menu
Zoeken.