Publiekslezing 7 juni: Leve de longen

26-5-2017

​Woensdagavond 7 juni is er een publiekslezing van het Westfriesgasthuis en NHD Gezond getiteld: Leve de longen. Longartsen Roland Stallaert, Dorothée de Fraiture en Peter de Vries gaan in op de wonderlijke werking van de longen.

Reis door de longen
‘Een zucht van verlichting slaken.’ ‘Zien wie de langste adem heeft.’ ‘Adembenemend.’ Veel gezegden in onze taal hangen samen met de longen. De longen zijn van levensbelang. Ze zorgen ervoor dat we kunnen ademen. Maar hoe werken de longen precies? Dat komt u allemaal te weten in deze publiekslezing. 

Longarts Roland Stallaert vertelt: “De longen zijn twee wonderlijke organen, een ademfabriek. Ademen gaat automatisch en toch gebeurt er van alles in uw lichaam. Wij nemen u mee op reis door de longen, op een toegankelijke manier. Ook krijgt u tips om uw longen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Daarnaast bespreken we veel voorkomende aandoeningen zoals astma, COPD en longkanker, en bespreken we de nieuwste ontwikkelingen en behandelingsmethoden. We zorgen ervoor dat u een stuk wijzer naar huis gaat.”

Locatie en aanmelden
De lezing op woensdag 7 juni start om 20.00 uur en vindt plaats bij Van der Valk Hotel Hoorn, Westfriese Parkweg 1. Inloop is vanaf 19.30 uur (u krijgt dan een kop koffie of thee aangeboden van de Vrienden van het Westfriesgasthuis). Bevestig uw komst en het aantal personen uiterlijk donderdag 1 juni bij zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl of bel naar (0229) 257 613. Eerdere publiekslezingen werden druk gezocht, dus meld u op tijd aan.

Alle aandacht voor…
De lezing is voor iedereen die gewoon weleens wat meer wil weten over medische onderwerpen. Onder de noemer ‘alle aandacht voor….’ zijn al diverse gratis colleges en lezingen voor een breed publiek georganiseerd.

 

 

Longgeneeskundehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/longgeneeskundeLonggeneeskundeDe longafdeling houdt zich bezig met chronische en acute longaandoeningen, zoals astma, COPD, klaplong of longembolie. Ook kunt u bij ons terecht voor oncologische en chirurgische zorg.

​Roland Stallaert ​Dorothée de Fraiture ​Peter de Vries

 

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.