Gratis oogtest bij Westfriesgasthuis

17-10-2017

Op dinsdag 17 oktober staat de OOGbus op de stoep van het Westfriesgasthuis. Bij de centrale ingang kunnen mensen gratis hun ogen laten testen tussen 10.00-15.00 uur.

Een optometrist voert verschillende tests uit: de gezichtsscherpte wordt bepaald, de buiten- en binnenkant van de ogen bekeken en de oogdruk gemeten. Na het onderzoek volgt direct de uitslag en een professioneel advies.

“We willen het bewustzijn rond oogaandoeningen vergroten”, aldus oogarts Nynke Klaassen van het Westfriesgasthuis. “Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans op oogproblemen. Om blijvende schade te voorkomen is het belangrijk om op tijd hulp te zoeken.”

In Nederland zijn ruim 300.000 mensen blind of slechtziend. Veel van deze aandoeningen blijven lang onopgemerkt, omdat ze geleidelijk ontstaan en in het begin geen klachten geven. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle visuele beperkingen – bij tijdige ontdekking – behandeld of voorkomen had kunnen worden.

 

 

Oogheelkundehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

Mobile Menu
Zoeken.