Bevallingen en neonatologie verplaatsen najaar 2018 naar Centrum voor geboortezorg

8-5-2018

De bevallingen van het Geboortehotel VCW en de afdeling Verloskunde en Neonatologie van het Waterlandziekenhuis verplaatsen naar het Centrum voor geboortezorg in Hoorn. Daar zijn luxe suites waar zoveel mogelijk een huiselijke situatie wordt gecreëerd. Alle zorg is er op gericht om moeder en kind samen de beste start te geven. Als de baby op de neonatologie afdeling opgenomen moet worden, zijn er couveusesuites. Zodat moeder (en partner) altijd dicht bij de baby kunnen blijven.

Om de toename in het aantal bevallingen goed aan te kunnen, wordt het aantal verloskamers in het Centrum voor geboortezorg uitgebreid. Het bleef lang onduidelijk wanneer die verhuizing gereed zou zijn. Inmiddels is daar meer duidelijkheid over.

Bevallen in Purmerend
Het Geboortehotel VCW en de afdeling Verloskunde van het Waterlandziekenhuis blijven open tot het najaar van 2018. Dan is de verbouwing in het Centrum voor geboortezorg in Hoorn klaar en is het aantal kraamsuites uitgebreid. Dat betekent dat het tijdens de vakantie/zomerperiode 2018 mogelijk blijft om in het Geboortehotel VCW en op de afdeling Verloskunde van het Waterlandziekenhuis te bevallen.

Verhuizing naar Hoorn
De exacte datum waarop de bevallingen en neonatologie definitief verplaatsen naar het Centrum voor geboortezorg is nog niet bekend. Daarover volgt later meer informatie.

Vragen?
Heb je vragen over (de veranderingen omtrent) verloskunde in regio Waterland? Lees dan hier meer informatie. Of neem contact met ons op via het Patiënten Servicepunt, telnr. 0299-457999, patientenservice@wlz.nl.

Mobile Menu
Zoeken.