Actie voor röntgen in poli Enkhuizen

3-6-2013

Molenweg gezondheidscentrum gaat zich sterk maken om de poli Enkhuizen toch uit te rusten met een röntgenapparaat. Onder het motto ‘bespaar jezelf een retourtje Hoorn’ wordt aan inwoners van Enkhuizen en omstreken om een donatie gevraagd. Ook op de zakelijke markt wordt een beroep gedaan. "Het zou prachtig zijn als we samen voor elkaar krijgen dat het gezondheidscentrum compleet is," zegt Jan Baas, burgemeester van Enkhuizen.

Het rontgenapparaat kost bijna € 300.000,-. Donaties kunnen naar rekening nr 586739858 tnv St ondersteuning gezondheidszorg Enkhuizen (de voormalige Snouck van Loosen vereniging). De komende weken worden diverse acties gehouden om het geld bij elkaar te brengen

Groot voordeel
De wens om ook in deze poli van het Westfriesgasthuis een röntgenonderzoek te kunnen doen, bestaat al langer, zowel bij het ziekenhuis en de gemeente als bij de andere zorgaanbieders van Molenweg gezondheidscentrum. "Omdat in de hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis in Hoorn geen wachttijden voor röntgenonderzoek bestaan, kunnen wij een investering voor röntgen in Enkhuizen niet verantwoorden. Tegelijkertijd zien we een groot voordeel voor onze patiënten van de poli Enkhuizen. Met röntgenonderzoek op locatie kunnen diagnoses sneller worden gesteld en kan vervolgzorg veelal direct worden geboden," zegt Hugo Keuzenkamp, lid raad van bestuur van het Westfriesgasthuis.

Reis kost meer tijd
Regelmatig is op een rontgenfoto direct zichtbaar of en welke zorg verder nodig is. En eigenlijk is de foto zo gemaakt. "Sterker nog: de reis naar het röntgenapparaat kost veel meer tijd dan het fotomoment zelf. Daarom zien we dit als een essentiële aanvulling op onze zorg in het gezondheidscentrum," zegt Henk Korfker, huisarts aan de Molenweg.

Mobile Menu
Zoeken.