Prostaatkanker

Prostaatkanker geeft meestal geen symptomen en wordt vaak ontdekt door het bepalen van de PSA-waarde (Prostaat Specifiek Antigeen) met een bloedonderzoek.

Meest voorkomende onderzoeken om prostaatkanker vast te stellen is een rectaal toucher, waarbij er met de vinger via de endeldarm aan de prostaat wordt gevoeld en een echografisch onderzoek van de prostaat via de endeldarm waarbij er direct ook prostaatbiopten worden afgenomen.

Afhankelijk van de hoogte van het PSA en de tumorkarakteristieken zal aanvullend onderzoek plaatsvinden in de vorm van een botscan, MRI van het bekken of een choline PET/CT-scan.

Aan de hand van in welk stadium de tumor is, zal u een passende behandeling aangeboden worden.

Bij een gelokaliseerd prostaatcarcinoom zijn verschillende behandelopties mogelijk, zoals een laparoscopische radicale prostatectomie (verwijderen van de prostaat via een kijkoperatie), brachytherapie (inwendige bestraling), radiotherapie (uitwendige bestraling) of surveillance (het blijven controleren van de PSA).
Hormonale therapie wordt toegepast bij uitgezaaide vormen van prostaatkanker of als aanvullende kortdurende therapie bij radiotherapie.

 Komende bijeenkomst

 

 

 

 

Echografie van de prostaathttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00904-NL.pdfEchografie van de prostaat
Laparoscopische prostatectomiehttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00917-NL.pdfLaparoscopische prostatectomie

 

 

Oncologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/oncologieOncologieOnder de vlag van Esperanz werken oncologen en verpleegkundigen van het Westfriesgasthuis samen met het Waterlandziekenhuis in Purmerend, het Zaans Medisch Centrum en het Vumc in Amsterdam.
Urologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/urologieUrologie​Urologie houdt zich bezig met behandeling van aandoeningen van nieren en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen en daarnaast met aandoeningen aan de mannelijke geslachtsdelen.

 

 

dhr. F.A.G. Bloemhttps://westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.F.A.G.Bloem.aspxdhr. F.A.G. Bloem
dhr. A. Keizerhttps://westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.A.Keizer.aspxdhr. A. Keizer
dhr. M.R. Leterhttps://westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.M.R.Leter.aspxdhr. M.R. Leter

 

 

Hoornhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 "Geweldig goede verzorging"

Heel hartelijk dank voor de geweldig goede verzorging van het hele team na de operatie aan mijn prostaat op uw afdeling.
Ook Dr. Bloem en zijn staf heel hartelijk dank, ik heb deze dokter als zeer deskundig en heel prettig ervaren. Voor mij is de operatie dan ook prima geslaagd.

Nogmaals heel hartelijk dank.

Jos Koedooder
Bovenkarspel

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.