Nierkanker

Nierkanker ontstaat vanuit de verzamelbuisjes in de nier, waar de urine wordt gevormd. Er zijn verschillende vormen van nierkanker, de meest voorkomende vorm van nierkanker bij volwassenen is niercelkanker.

De meeste niertumoren worden bij toeval ontdekt tijdens een echografie van de bovenbuik. Aanvullend onderzoek zal plaatsvinden middels een CT-scan van de longen en de buik.
 
Kleine tumoren (kleiner dan vijf centimeter) kunnen nierbesparend worden verwijderd, bij grotere tumoren en/of centrale tumoren zal meestal de gehele nier worden verwijderd. Dit wordt meestal via een laparoscoop (kijkbuis) gedaan. Zeer grote gelokaliseerde nierceltumoren worden via een open procedure verwijderd.

 

 

Laparoscopische nefrectomiehttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00919-NL.pdfLaparoscopische nefrectomie
Nefrectomie (open procedure)https://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00927-NL.pdfNefrectomie (open procedure)

 

 

Oncologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/oncologieOncologieOnder de vlag van Esperanz werken oncologen en verpleegkundigen van het Westfriesgasthuis samen met het Waterlandziekenhuis in Purmerend, het Zaans Medisch Centrum en het Vumc in Amsterdam.
Urologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/urologieUrologie​Urologie houdt zich bezig met behandeling van aandoeningen van nieren en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen en daarnaast met aandoeningen aan de mannelijke geslachtsdelen.

 

 

dhr. F.A.G. Bloemhttps://westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.F.A.G.Bloem.aspxdhr. F.A.G. Bloem
dhr. A. Keizerhttps://westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.A.Keizer.aspxdhr. A. Keizer
dhr. M.R. Leterhttps://westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.M.R.Leter.aspxdhr. M.R. Leter

 

 

Hoornhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.