Team Logopedie

Een logopedist houdt zich bezig met problemen op het gebied van communicatie en voeding. De logopedist onderzoekt en behandelt stoornissen op het gebied van taal, spraak, slikken, stem en gehoor. In het Westfriesgasthuis werken vier logopedisten:

Zimira de Heer​Franka de Groot​​Irene SpaansSuzanne Luca​
 
Verwijzing
De meeste logopedische behandelingen zijn op verwijzing van de revalidatiearts of andere specialisten van het ziekenhuis. De logopedisten zijn zowel klinisch als poliklinisch werkzaam. De poliklinische behandelingen op de revalidatieafdeling zijn in de meeste gevallen multidisciplinair.
 
Activiteiten
De logopedisten zijn verbonden aan de afdeling Revalidatie. De logopedie in het Westfriesgasthuis is gespecialiseerd in complexe neurologische problemen. Door ziekte, een beroerte, ingreep of een ontwikkelingsstoornis kunnen problemen ontstaan met taal, stem, spraak, adem, slikken of gebruik van de aangezichtsspieren. We kunnen de volgende problemen behandelen:
  • Afasie: taalproblemen als gevolg van een neurologische aandoening
  • Dysartrie: spraakproblemen als gevolg van een neurologische aandoening
  • Slikproblemen bij volwassenen
  • Voedingsproblemen bij baby’s en jonge kinderen
  • Spraak-/taalontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen
  • Aangezichtsverlamming door middel van mimetherapie .

 

 

Mime therapiehttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00850-NL.pdfMime therapie

 Contact

De afdeling Logopedie is bij poli 38. De afdeling is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur via tel. 0229 208 177 of 0229 208 178.

Via e-mail kunt u ons ook bereiken: logopedie@westfriesgasthuis.nl

 

 

Revalidatiegeneeskundehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/revalidatiegeneeskundeRevalidatiegeneeskunde​Door een medisch probleem als neurologische ziekten (CVA of MS),​ orthopedische problemen (voet of rug), reumatologische problemen, chronisch pijnsyndroom of ontwikkelingsachterstand bij kinderen kunt u terecht komen bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde.

Mobile Menu
Zoeken.