Poli Pijnbehandeling

​​​​Naast het screenen van patiënten voor een operatie, zien de anesthesiologen ook patiënten met pijnklachten. Dit kunnen acute pijnklachten zijn vanwege een hernia, maar ook chronische pijnklachten.

Pijnspreekuur
De patiënten die bij de anesthesiologen op het pijnspreekuur komen, zijn heel divers qua leeftijd. Zowel jonge patiënten van zestien jaar komen langs als patiënten van 85 jaar. Soms kunnen patiënten met pijnklachten direct in Heerhugowaard tijdens het spreekuur worden geholpen. Dit kan bij relatief eenvoudige klachten. Als het gecompliceerder is, vindt de behandeling in Hoorn plaats, vaak in samenwerking met andere specialismen. 

Verwijzing naar pijnbestrijder
Patiënten kunnen op diverse manieren bij een anesthesioloog komen. Bijvoorbeeld via de huisarts of een andere medisch specialist, zoals de neuroloog in het geval van  herniaklachten. André Schipper, anesthesioloog: “We zien vaak patiënten die bij andere zorgverleners zijn geweest, maar bij wie de oorzaak van de pijnklacht helaas niet kon worden verholpen. Wij kunnen de oorzaak meestal ook niet wegnemen, maar proberen de zenuw die de pijnprikkel geeft te blokkeren. De pijn kan hierdoor enige tijd afnemen of weg zijn. Om de pijn te bestrijden, wordt eerst een diagnose vastgesteld en daarna in overleg met de patiënt een behandelplan opgesteld.”

 Wanneer kan ik hier terecht?

 Contact

Telnr: 0229 25 76 46
E-mail: pijn@westfriesgasthuis.nl
Maandag - vrijdag 8.00​ - 17.00 uur.​

 Route

U vindt de poli Pijnbehandeling (poli 90) op de tweede verdieping van het Westfriesgasthuis. ​Vanuit de centrale hal waar u het ziekenhuis binnenkomt, gaat u naar lift A. Daarmee gaat u naar de 2e verdieping. Dan bent u meteen op de plaats van bestemming.
K​lik op de plattegronden voo​r een vergrote weergave.

Begane grond

2e verdieping

 

 

Multidisciplinaire poli pijnbestrijdinghttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00159-NL.pdfMultidisciplinaire poli pijnbestrijding

Mobile Menu
Zoeken.