Bestralen

Voor radiotherapie (bestraling) kunt u  terecht in het Centrum voor Radiotherapie en Oncologie. Dit centrum staat naast het Westfriesgasthuis en is een samenwerking van het Westfriesgasthuis, het VUmc en Esperanz.

Het centrum heeft drie bestralingstoestellen. ​De radiotherapeutische zorg wordt geboden door de specialisten van het VUmc. De kwaliteit van de zorg heeft hetzelfde hoogwaardige niveau als bij de afdeling radiotherapie van VUmc in Amsterdam.

 

Behandeling
Op de afdeling Radiotherapie worden patiënten behandeld met straling. Daarom wordt deze afdeling ook wel bestralingsafdeling genoemd. Voor het overgrote deel gaat dat om patiënten met kanker. De röntgenstraling die wordt gebruikt voor de therapie wordt opgewekt met lineaire versnellers. Voor de behandeling gebruiken we geavanceerde apparatuur die het mogelijk maakt om de tumor te lokaliseren, de beste manier van bestraling te bepalen en de bestraling uit te voeren en te controleren.

Alle informatie over bestraling vindt u op de website van het VUmc.

 "Geweldig gerustgesteld"

Een groot compliment voor de alle medewerkers van de afdeling Radiotherapie is echt op zijn plaats, je kunt er natuurlijk beter niet komen maar als het dan toch moet weten zij je op een geweldige manier gerust te stellen, nogmaals geweldig.

Vrg. Rein Bijsterveld

 

 

Oncologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/oncologieOncologieOnder de vlag van Esperanz werken oncologen en verpleegkundigen van het Westfriesgasthuis samen met het Waterlandziekenhuis in Purmerend, het Zaans Medisch Centrum en het Vumc in Amsterdam.

 Contact en route

VUmc
Tel. 020 444 6167
E-mail: info.radiotherapie@vumc.nl


Esperanz

Tel. 020 444 6224
E-mail: secretariaat@esperanz.org
​​​
Route
Vanaf de hoofdingang van het Westfriesgasthuis kunt u  via de polikliniek Oncologie (poli 54) de bordjes volgen naar de afdeling Radiotherapie (receptie 0). U meldt zich bij de balie op de afdeling Radiotherapie.
Het centrum is ook bereikbaar via een eigen ingang. Daar kunt u ook gratis parkeren. Bij uw eerste bezoek aan het centrum leggen we uit hoe u daar gebruik van kunt maken.​

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.