Niercentrum

​​​​​​In het Niercentrum Westfriesgasthuis worden mensen behandeld die een nierfunctievervangende therapie nodig hebben. Er zijn drie vormen van nierfunctievervanging mogelijk: hemodialyse (kunstnierbehandeling), peritoneaal dialyse (buikvliesdialyse) en niertransplantatie.

Patiënten
Onze afdeling heeft plaats voor 16 patiënten. De patiënten komen voornamelijk uit de regio's West-Friesland en Waterland. Patiënten uit andere dialysecentra die in onze regio op vakantie zijn, bieden wij op onze afdeling graag een dialyseplaats aan.
 
Medewerkers
Op de dialyseafdeling werken dialyseverpleegkundigen, leerling-dialyseverpleegkundigen, afdelingsassistenten, secretaresses, nefrologen, arts-assistent, medisch maatschappelijk werkenden, diëtisten en medisch technici. Ook de technische dienst is regelmatig werkzaam op de dialyseafdeling.
 
Samenwerking
Het Westfriesgasthuis werkt samen met het Zaans Medisch Centrum en Waterlandziekenhuis op het gebied van dialyse.

 Openingstijden en contact

​Openingstijden
Hemodialyseafdeling
maandag - zaterdag 07.30 - 22.00 uur
Peritoneale dialyse
maandag - vrijdag 07.45 - 16.15 uur
 
Contact
Telefoon: 0229 25 75 99
maandag - zaterdag 07.30 - 22.00 uur
Telefoon bij noodgevallen:
0229 25 72 57

 Route

U vindt het Niercentrum in de nieuwbouw op de 7e verdieping. Vanuit de centrale hal waar u het ziekenhuis binnenkomt, gaat u naar lift R. Daarmee gaat u naar verdieping 7. Daar bent u meteen bij het Niercentrum.
K​lik op de plattegrond voo​r een vergrote weergave.

Begane grond

7e verdieping
 
Mobile Menu
Zoeken.