Polikliniek Geriatrie

​​​ Op de polikliniek zijn de begintijden aangepast aan de oudere patiënt. Vanaf 9.00 uur wordt de eerste patiënt verwacht en na anderhalf uur is het onderzoek door de geriater afgerond. Afhankelijk van de bevindingen kan daarna nog aanvullend hulponderzoek (bijvoorbeeld bloedonderzoek, ECG of thoraxfoto) worden gedaan.

Ook wordt op deze dag meestal een voorstel gedaan voor behandeling of medicatie. Meestal is er sprake van meerdere problemen waardoor meerdere ‘behandelingen’ in gang worden gezet. Deze behandelingen kunnen ook betrekking hebben op inschakelen van hulp.

Verpleegkundigen op de poli Geriatrie
Op de polikliniek werken geriatrieverpleegkundigen en een verpleegkundige met de opleiding VO-verpleegkundig specialist ouderenzorg. De geriatrie verpleegkundigen hebben een ondersteunende taak tijdens de diverse spreekuren van de geriater in de vorm van o.a. anamnese, geheugen- en stemmingstesten en advisering aan collega’s.

De consultverpleegkundigen draaien mee in de consultdienst voor het hele huis. Hun taak is deskundigheidsbevordering op het gebied van ouderenzorg en het klinisch vervolgen van de consultpatiёnt. Door de verpleegkundig specialist wordt onderwijs verzorgd en spreekuur gehouden voor valpoli- en dementiepatiёnten.

Begeleiding nodig?
Heeft u begeleiding nodig om naar de poli te komen? Maak dan gebruik van onze speciale begeleidingservice​ van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 16.00 uur.

 

 

Bezoek aan poli 28, (Geriatrie) ivm operatiehttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00366-NL.pdfBezoek aan poli 28, (Geriatrie) ivm operatie
De polikliniek geriatriehttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00357-NL.pdfDe polikliniek geriatrie

 Wanneer kan ik hier terecht?

 Contact

Telefoon: 0229 25 7429
ma-vrij 8.00 - 17.00 uur 
Fax: 0229 25 7065
 
Voor een bezoek aan de geriater heeft u een verwijzing nodig van de huisarts. Ook de medisch specialisten van het Westfriesgasthuis of het GGZ-centrum kunnen patiënten naar de poli Geriatrie verwijzen.
 
Meestal verstuurt de arts de verwijzing digitaal aan het secretariaat van de poli Geriatrie. U mag die brief ook zelf langsbrengen. Vervolgens wordt u zo spoedig mogelijk gebeld voor een afspraak.

 Route

U vindt de poli Geriatrie op de begane grond. Klik op het plaatje voor een vergrote weergave.
 

 

 

Mobile Menu
Zoeken.