Huidkanker

Huidkanker is inmiddels de meest voorkomende vorm van kanker en de verwachting is dat het aantal mensen dat huidkanker krijgt de komende jaren drastisch zal toenemen.

Er zijn vele verschillende vormen van huidkanker. Niet alle vormen zijn even gevaarlijk. De meest voorkomende vormen van huidkanker zijn:

Ook behandelen we plekjes die nog geen huidkanker zijn, maar dat soms wel kunnen worden, zoals:

Als de huisarts u verwijst omdat hij/zij denkt dat er mogelijk sprake is van huidkanker, zal de dermatoloog de plek bekijken met een speciale vergrootlamp en zo nodig een huidbiopt afnemen voor verder onderzoek.

Pas als de uitslag definitief is (meestal duurt dat één à twee weken), bespreken we met u welke behandeling voor de plek in aanmerking komt.

Behandelingen
Behandelingen die onder andere worden toegepast zijn: operatief verwijderen, fotodynamische therapie of radiotherapie.

Als een plek operatief weggehaald moet worden, gebeurt dit meestal door de dermatoloog zelf. Soms wordt u daarvoor doorverwezen naar de plastisch chirurg of algemeen chirurg, afhankelijk van waar de plek zit en de grootte ervan.

Na de behandeling moet een deel van de mensen onder controle blijven van de dermatoloog. 

Als er sprake blijkt te zijn van een melanoom, zijn er soms extra onderzoeken nodig. Daarover vindt u hier meer informatie.

 Komende bijeenkomst

 

 

 

 

Anti-zonnebrand productenhttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00310-NL.pdfAnti-zonnebrand producten
Fotodynamische therapie bij basaalcelcarcinoomhttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00307-NL.pdfFotodynamische therapie bij basaalcelcarcinoom
Fotodynamische therapie bij morbus Bowenhttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00311-NL.pdfFotodynamische therapie bij morbus Bowen
Zon en zonmaatregelenhttps://westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00294-NL.pdfZon en zonmaatregelen

 

 

mw. D.J.C. Komenhttps://westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.D.J.C.Komen.aspxmw. D.J.C. Komen
mw. S. Nevehttps://westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mevr.S.Neve.aspxmw. S. Neve

 

 

Dermatologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/dermatologieDermatologieOp polikliniek Dermatologie helpen wij u bij huidproblemen als eczeem, psoriasis en huidkanker. Ook behandelen wij allergieën, spataderen en geslachtsziekten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van huidproblemen.
Oncologiehttps://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/oncologieOncologieOnder de vlag van Esperanz werken oncologen en verpleegkundigen van het Westfriesgasthuis samen met het Waterlandziekenhuis in Purmerend, het Zaans Medisch Centrum en het Vumc in Amsterdam.

 

 

Enkhuizenhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.