Medisch maatschappelijk werk verpleegafdelingen

Binnen het Westfriesgasthuis zijn er twee maatschappelijk werkers voor de verpleegafdelingen: Reschmi Vlijm-Roepan en Ans Kok. Zij behandelen patiënten die opgenomen zijn op een verpleegafdeling.

 

Reschmi en Ans behandelen en begeleiden mensen met psychosociale en emotionele problemen die opgenomen zijn op een verpleegafdeling vanwege een aandoening, ziekte, beperking en pijn. Vaak betrekken ze de belangrijkste mensen uit de sociale omgeving bij de behandeling, zoals gezin, familie of vrienden. Hun hulpverlening is meestel van korte duur en gaat uit van de mogelijkheden en verantwoordelijkheid van de patiënt.

Doel
De patiënt en/of zijn naaste(n) leren omgaan met de opname, ziekte of blijvende veranderingen in het leven, soms in samenwerking met (andere) disciplines binnen en buiten het ziekenhuis.

Verwijzing
De behandeling en/of begeleiding door de maatschappelijk werker gaat op verwijzing van de arts. Maar ook de patiënt zelf, verpleging of naasten kunnen aangeven dat ze in gesprek willen met een maatschappelijk werker.

Waarbij kunnen zij u begeleiden?

  1. Met de zorg en samenwerking met de afdelingen binnen het ziekenhuis. Daarnaast de patiënt in overleg naar hulpverlening thuis verwijzen. Het maken van een mantelzorgplan.
  2. Palliatieve zorg: slecht-nieuwsgesprek, hoe omgaan met de laatste levensfase, meedenken in de ethische afwegingen en keuzes, systeembegeleiding (gezin/familie).
  3. Veiligheid: verwaarlozing, overbelaste mantelzorger, het ontbreken van passend onderdak, spanningen thuis . Vermoeden of sprake van huiselijk geweld of kindermishandeling. Bemiddeling bij onenigheid of klachten.
  4. Oprechte interesse: nagaan wat de specifieke behoefte is van de patiënt.

 Contact

Reschmi en Ans zijn vijf dagen per week aanwezig. U kunt hen telefonisch en per mail bereiken. Wilt u uw mail aan beide maatschappelijk werkers sturen?
Reschmi
0229 208322
r.roepan@westfriesgasthuis.nl
Ans
0229-208671
a.kok@westfriesgasthuis.nl
Mobile Menu
Zoeken.