Diëtetiek

De diëtist weet alles over voeding in relatie tot gezondheid. Voeding speelt een belangrijke rol in de behandeling en bij herstel. In het Westfriesgasthuis werken negen diëtisten, die allemaal hun eigen specialisaties hebben. U vindt ze hieronder.


Marleen Beemster

Matteke Feenstra

Bianca Kleine Deters

Saskia Kremer

Simone Kuin

Jacqueline Kuiper

​Ilja Schoonderwoerd

Nancy Spijkstra

Kim de Wit

 
Verpleegafdeling
De diëtisten werken in het Westfriesgasthuis op verwijzing van de behandelend specialist. De diëtist komt bij u langs op de afdeling om u een persoonlijk voedingsadvies te geven. Dat advies is gebaseerd op de landelijke dieetrichtlijnen en -protocollen. Na een paar dagen heeft u een evaluatiegesprek en wordt het advies zo nodig bijgesteld. Voor het ontslag worden met u de adviezen voor thuis besproken. De begeleiding kan bij u thuis worden voortgezet door een diëtist bij u in de buurt. Uw diëtist in het ziekenhuis verzorgt in dat geval de overdracht.
 
Spreekuur
Er is een spreekuur voor kinderen met diabetes en voor volwassenen in de pre-dialysefase. En de diëtist geeft groepsvoorlichting aan hartrevalidatiepatiënten. In andere gevallen kunt u geen poliklinische afspraak maken met de diëtist van het ziekenhuis. Uw behandelend specialist zal u dan verwijzen naar een diëtist bij u in de buurt.

Mobile Menu
Zoeken.