Thuis in het ziekenhuis – sponsor de afdeling Kind en Jeugd

15-9-2017

Misschien heeft u hem wel gezien, de enorme foto van Madelief met haar Kanjerketting op de ramen van de oude V&D in de binnenstad van Hoorn. Het is een advertentie voor het evenement Culinair Hoorn dat in het weekend van 16  september 2017 wordt gehouden. De afdeling kind en jeugd gaat verbouwen, en het evenement haalt door middel van sponsoracties daar geld voor op.

 

De patiëntenkamers op de afdeling bieden veel rust en privacy voor het kind en de ouders. Maar de inrichting van de algemene ruimtes, zoals de wachtkamer en speelkamer, kan veel gezelliger. Daarom willen we verbouwen. Zodat er een huiselijke sfeer ontstaat waar het kind zich op z’n gemak voelt. En waar het ook voor ouders prettig vertoeven is. Iedereen kan bijdragen aan deze verbouwing,

Ruimte voor iedereen
In de nieuwe inrichting willen we onder andere:

  • een interactieve wand installeren waarop wisselende en uitnodigende beelden worden getoond die nieuwsgierigheid wekken en het kind activeren, uitdagen en afleiden;
  • een ruimte creëren waar de kinderen gezamenlijk kunnen eten en activiteiten ondernemen;
  • een hoek waar tieners kunnen hangen en bijpraten met vrienden, gamen of TV kijken;
  • een plek maken waar ouders relaxed kunnen zitten en ervaringen uitwisselen. Even hun gedachten kunnen verzetten, een boek of tijdschrift kunnen lezen met een kop koffie.

Prettige omgeving bevordert herstel
Het is belangrijk dat een ziek kind zich zoveel mogelijk als kind kan gedragen, voor zover het ziek zijn dat toelaat. Daarom moet een kind gestimuleerd worden om uit bed te gaan, te spelen en contact te maken met andere kinderen. Daarbij is er een aantoonbaar verband tussen de inrichting van een kinderafdeling en de pijn en angstbeleving van kinderen. Een thuis in het ziekenhuis is dus heel belangrijk!

Zorg voor kinderen met kanker
Een belangrijke groep patiëntjes voor wie wij deze verbouwing willen realiseren, zijn de kinderen met kanker. Zij moeten vaak het ziekenhuis bezoeken en worden meestal voor langere tijd opgenomen. Het Westfriesgasthuis is vanaf 2018 het enige ziekenhuis in Noord- Holland-Noord waar kinderen met kanker worden behandeld, onder de regie van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Samen maken we het mogelijk!
Wilt u een steentje bijdragen? Of heeft u een leuke manier bedacht om geld voor onze afdeling in te zamelen? Laat het ons weten! Wij gaan ook graag de samenwerking aan met bedrijven die kinderen en jongeren in het Westfriesgasthuis een thuis willen bieden door de verbouwing van de afdeling kind & jeugd te sponsoren. Secretariaat Kindergeneeskunde 0229 - 20 8635 of 0229 - 20 8430 l.a.c.molenaar@westfriesgasthuis.nl

 

 

Kind en Jeugdhttp://westfriesgasthuis.nl/afdelingen/kind-en-jeugdKind en JeugdDe kinderartsen van de afdeling Kind en Jeugd houden zich bezig met de diagnose, aandoeningen en behandelingen bij kinderen van 0 tot​ 17 jaar.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.